Cazul Caracal. What3words, aplicație GRATUITĂ. După instalare autoritățile știu unde te afli

Există o aplicație care ajută autoritățile să te localizeze imediat.

Vorbim despre o aplicație pentru telefoane care începe să fie din ce în ce mai folosită în operațiunile de salvare. Pompierii britanici și polițiștii îi sfătuiesc pe oameni să o instaleze pentru a fi ușor de găsit atunci când se află în pericol.

Jess Tinsley și prietenii ei se rătăciseră în Hamsterley. Era noapte, ploua și habar nu aveau unde se află.

”A fost absolut oribil", a povestit Jess Tinsley, scrie BBC Mundo. La ora locală 22.30, tinerii au ajuns într-o zonă cu semnal și au sunat la 999. Au fost sfătuiți să-și instaleze pe telefon aplicația What3words.

După un minut de la instalarea aplicației, autoritățile știau unde se află Jess Tinsley și pe prietenii ei, iar o echipă de salvatori a ajuns la fața locului.

Cum funcționează aplicația

Aplicația What3words poate identifica precis un loc. Dezvoltatorii acesteia au împărțit planeta în 57 de trilioane de zone, fiecare de câte 3 pe 3 metri pătrați. Fiecare perimentru are atribuit un set personalizat de câte trei cuvinte. În cazul locului în care s-au rătăcit Jess Tinsley și prietenii ei, aceste cuvinte au fost atribuite: lovit, intersectat, fotbal.

Mercedes Benz și-a inclus sistemul mașinilor lor, iar What3words este folosit acum în 35 de limbi. Totuși aplicația nu sunt suficient de cunoscută. Aplicația elimină orice ambiguitate cu privire la locul în care ar trebui să fim.

What3words nu are nevoie de un semnal telefonic pentru a spune cuiva locația sa în trei cuvinte. Aplicația poate fi descărcată de pe Magazin Play, este gratuită și disponibilă și în limba română. What3words este utiliă și în cazuri tip Caracal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel