Cazul Caracal, STS în Comisie. Deputat: Azi era obligatoriu ca MAI să fie prezent

Crimă Caracal
Crimă Caracal

Reprezentanții STS au dat astăzi explicații la audierile din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. 

Deputatul PNL Corneliu Cozmanciuc a declarat luni că Ministerul de Interne trebuia să fie reprezentat la audierile din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor pentru a oferi parlamentarilor informaţiile care puteau fi furnizate.

"Azi era obligatoriu ca Ministerul de Interne să fie prezent aici pentru a furniza informaţiile pe care le aveau la dispoziţie, ceea ce puteau oferi. (...) Este inadmisibil, pentru că nu este normal să nu dai curs unei invitaţii pentru un astfel de caz care a afectat o ţară întreagă", a spus Cozmanciuc, la finalul şedinţei comisiei în care a fost audiat prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan.

O nouă ședință după ședința CSAT

Deputatul PNL Florin Roman a precizat că, potrivit preşedintelui comisiei, Dorel Căprar, o nouă şedinţă va avea loc ulterior şedinţei CSAT de marţi.

"Din păcate, nu toţi cei invitaţi au răspuns invitaţiei, doar STS. (...) Am primit răspunsuri la majoritatea întrebărilor formulate. Am ascultat fişierele audio ale conversaţiilor făcute pe sistemul 112 şi al Poliţiei. Sunt informaţii clasificate pe care nu le putem oferi publicului, pentru că am încălca legea. (...) Domnul Căprar a specificat că, după CSAT, reprezentanţii MAI vor fi invitaţi din nou în comisie şi vor fi audiaţi. E obligatoriu pentru că sunt încă foarte multe lucruri de lămurit", a menţionat Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel