Cazul Caracal. Traian Băsescu: Asta poate STS-ul, dar simțul civic?

Traian Băsescu
Traian Băsescu

În direct la România TV Traian Băsescu a făcut precizări cu privire la tragedia petrecută la Caracal și despre dotările Serviciului de Telecomunicații Speciale. 

”Astea sunt mijloacele pe care le are STS-ul, punct. Ar fi trebuit să implementeze un program de detectare rapidă și precisă în situații de urgență, dar programul a fost întârziat de cei doi ani în care calul de bătaie a fost STS-ul și SPP-ul. Nimeni nu i-a sprijinit să lanseze acest program. Ei sunt militari, tac din gură. Din punct de vedere tehnic asta poate STS-ul în momentul de față. Nu are dotările necesare pentru a face determinări de poziție mai precise. (...) Eu cel puțin, ca tată de fete, am fost șocat de ce a pățit fetița asta de 15 ani. Știți că tații de fete rămân cu gândul că au niște ”păpădii” pe lângă ei, sau în casă. Întâmplarea este cutremurătoare pentru orice om și mai ales pentru tați”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV. 

Fostul președinte a mai vorbit și despre lipsa de pregătire a unor angajați din instituțiile publice, dar și despre simțul civic. 

”Procurorul o ținea una și bună, dimineață la 6. Mai avem o problemă în afară de lipsa de pregătire. Simțul civic. Eu am convingerea că orice civil, dacă ar fi auzit țipete, intra în curtea aia. Nu trebuia să fie plătit nici ca jandarm, nici ca polițist, nici ca procuror. Mai chemau unu, doi și intrau în curte. Nu mai vorbim de faptul că se aruncă totul pe STS. Are mijloacele pe care le are. Dar copilul acela a descris casa. Unde a fost sectoristul care trebuie să știe cum arată fiecare casă, polițistul de proximitate? Unde a fost?”, a mai spus fostul președinte. 

Serviciul de Telecomunicații Speciale a făcut în această seară noi precizări în ceea ce privește cazul de la Caracal.

Vezi aici: Cazul Caracal. Serviciul de Telecomunicații Speciale, precizări de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel