Cazarea în Bucureşti, marea problemă a studenţilor. Alexandru Manea, ANG Holding: Condiţiile sunt inumane

Mihai Ciobanu / 29 iul 2018 / 18:07
Universitate
Universitate

Alexandru Manea, fondator al companiei ANG Holding, a vorbit despre segmentul foarte important pe care-l reprezintă studenţii atunci când vine vorba despre închirierea de apartamente în Capitală. 

Condiţiile de multe ori modeste în care sunt primiţi studenţii în căminele facultăţilor, precum şi oferta redusă de locuri de cazare, a produs, în Capitală şi în celelalte centre universitare, un adevărat fenomen. Despre acest lucru a vorbit, în cadrul emisiunii "Junga urbană" de la DC News, Alexandru Manea, fondatorul companiei ANG Holding.

"Zona cea mai dezvoltată în compania pe care o reprezint e cea rezidenţială. Avem peste 40 de brokeri care activează pe vânzări – blocuri vechi, blocuri noi, jumătate-jumătate – şi alţi 30 de agenţi care se ocupă de partea de chirii, acoperind toate sectoarele din Bucureşti.

Acum ne pregătim pentru valul de studenţi din toamnă. Pentru studenţi avem apartamente de 2 camere începând de la 300 de euro pe lună, până la 700-800 de euro/lună. Cele cu trei camere pleacă de la 350 de euro, până la 1.000 de euro, iar 4 camere de la 400 de euro. Mă refer la zonele Sectorul 3, Sectorul 6, Sectorul 2, acolo unde e majoritatea facultăţilor din Bucureşti.

Preţurile pe chirii au crescut pentru că cererea e mai mare decât oferta. Plus problema căminelor studenţeşti unde sunt condiţii inumane. Şi eu am avut două persoane din companie care stăteau la cămin şi mi-au spus că-s condiţii inumane şi preferă să dea câteva sute de lei în plus şi să se mute într-un apartament", a explicat Alexandru Manea.  

Urmăreşte declaraţiile lui Alexandru Manea, aici: