Urmărește emisiunea live


Caz Timişoara. Răzvan Constantinescu: E de vină Robu cum a fost Piedone la COLECTIV

Răzvan Constantinescu
Răzvan Constantinescu

Medicul Răzvan Constantinescu a oferit mai multe explicaţii cu privire la fosfura de aluminiu, identificată ca fiind substanţa toxică folosită în deratizarea blocului din Timişoara unde doi copii şi un adult şi-au pierdut viaţa.  De asemenea, medicul a făcut precizări şi asupra celor care sunt învinuiţi de producerea tragediei. 

"Fosfura de aluminiu (AIP) este utilizată ca pesticid comun în aer liber și interior, deoarece este ieftină, eficientă, fără reziduuri toxice. În fiecare an, 300.000 de decese survin în lume din cauza otrăvirii cu pesticide. Otrăvirea pe cont propriu reprezintă o treime din rata sinuciderilor la nivel global. Intoxicația cu fosfură de aluminiu are o mortalitate ridicată (30-100%), iar supraviețuirea este puțin probabilă la doza de 1,5 g", a scris medicul. 

Cine NU este de vină

"Politizarea accidentului de la Timișoara este complet stupidă. Nici primarul Robu și nici premierul Orban nu sunt vinovați de ignoranța unui imbecil de la o firmă privată de deratizare, așa cum nici Piedone nu a fost vinovat de atentatul de la Colectiv.

Însă, această tragică întâmplare ne arată riscurile la care este supusă societatea în urma privatizării serviciilor speciale, un avertisment pentru ignoranții care achiesează la ideea privatizării SMURD ori a tuturor instituțiilor medicale", a mai scris Răzvan Constantinescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel