Caz Timișoara. Ministerul Sănătății, precizări de ultimă oră

În unităţi medicale din Timişoara sunt internate, marţi dimineaţă, 28 de persoane din blocul în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea deratizării, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

 Astfel, la Spitalul 'Louis Ţurcanu' sunt internaţi 16 copii în stare stabilă, care au fost evaluaţi marţi dimineaţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Pius Brânzeu' sunt internate nouă persoane, toate stabile.



Apa este potabilă


Nu se înregistrează nicio înrăutăţire a stării de sănătate, însă pacienţii prezintă încă simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături), deşi rezultatele analizelor sunt îmbunătăţite. Alţi trei adulţi, în stare stabilă, sunt internaţi la Spitalul Municipal Timişoara. 'Conform informaţiilor DSP Timiş, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în blocul de locuinţe', precizează Ministerul Sănătăţii.



Dosar penal





Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, de pe strada Mioriţei, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi adulţi şi copii au ajuns la spital. 'În urma primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o societate comercială care a efectuat activităţi de deratizare. S-a mers pe acest fir, am căutat să vedem dacă au mai fost şi alte locaţii unde s-au mai efectuat deratizări, am identificat că mai sunt şi altele două în afară de acest bloc. În continuare facem cercetări, este ancheta în derulare, este dosar penal sub supravegherea unui procuror pentru ucidere din culpă', a declarat luni seara, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Timiş, Alin Petecel.




Ventilare defectuoasă




În acelaşi context, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Malac, a precizat că firma care a efectuat deratizarea în bloc, la solicitarea locatarilor, săptămâna trecută, trebuia să anunţe populaţia vizată. Potrivit şefului ISU Timiş, Lucian Mihoc, primele măsuri operative luate de ISU Timiş au fost evacuarea întregului imobil, transportarea persoanelor către UPU ale Spitalului Judeţean şi Municipal, continuarea ventilării tuturor spaţiilor, iar la faţa locului se efectuează cercetări de către reprezentanţii Poliţiei şi ai Parchetului.

La celelalte două locaţii - un club şi un restaurant - care actualmente sunt închise s-au deplasat echipele CBRN, dar nu s-au identificat persoane intoxicate. Însă, pentru a preîntâmpina orice situaţie, a fost interzis accesul şi va urma ventilarea acelor spaţii, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel