Caz Sorina. Suspendarea adopției Sorinei, cerută de procurorul general, a fost respinsă

Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a deciziei de adopție a fetiței Sorina, din Baia de Aramă, de către familia adoptivă din SUA.

Amintim faptul că Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Licu a depus, în 24 iunie, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată pe 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri.

La data de 21.06.2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal

În 21 iunie, fetița de 8 ani, Sorina, a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de către familia care a crescut-o. Imaginile au stârnit un val de emoție publică prin prisma modului în care s-a acționat. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat se pare că este târâtă de către procurorul, care a coordonat intervenția, fără voința ei.

Inspecţia judiciară a propus suspendarea procurorul Maria Piţurcă, cea care a intervenit în cazul fetiţei de opt ani, până la finalizarea anchetei. 

Vezi și Mircea Badea, cazul Sorinei: „Procuroarea trebuie să o pățească pentru că..."

Vezi și Adopție Sorina. Mircea Diaconu: Vă dați seama unde suntem? Este demență!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel