Caz intoxicare Timişoara. Tudor Ciuhodaru, reacţie dură: Crimă cu premeditare

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că amestecul de substanţe folosite la deratizarea blocului din Timişoara, acţiune în urma căreia doi copii şi un adult şi-au pierdut viaţa, reprezintă un cocktail extrem de toxic. 

"Este revoltător că s-a intervenit atât de târziu. Vorbim practic de o crimă cu premeditare. Să ai apeluri de acolo, să vezi că ajung pacienţi la spital din aceeaşi zonă, este un semn clar că ceva nu este în regulă. Dincolo de faptul că se pune sub semnul întrebării cum au fost folosite aceste substanţe, faptul că sunt apeluri disperate dintr-o comunitate, că ajung copiii la spital pe bandă rulantă, înseamnă că nu ai luat măsurile la timp şi ai făcut o crimă cu premeditare. Cer public ca vinovaţii, cei care nu au intervenit şi  nu au răspuns la timp să plătească, pentru că m-am săturat să văd că autorităţile sunt undeva sus şi  nu răspunde nimeni", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. 

"Severitatea intoxicaţiei depinde de dozele administrate, de timpul expunerii fiecărui pacient. Unii au stat 48 de ore acolo. Apar şi diferenţe, pentru că una e când vorbim de inhalaţie, alta e când zicem de contact tegumentat sau de ingestie, şi mai ales de reactivitatea organismului. Sunt foarte mulţi copii extrem de sensibili la astfel de substante care ajung pe bandă rulantă la spital. Dacă se intervenea la timp, se făcea o decontaminare rapidă şi s-ar fi acordat un tratament corespunzător  nu s-ar fi ajuns în situaţia asta. Să ne gândim că vorbim despre un accident colectiv care ar fi putut fi prevenit dacă am fi ştiut şi noi măcar noţiuni de prim ajutor. Oamenii au sunat la 112, totuşi. Acolo este un cocktail extrem de toxic, efectele se instalează foarte repede, iar la astfel de substanţe efectele pot fi letale", a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel