Urmărește emisiunea live


Caz intoxicare Timișoara. Patronul firmei de dezinsecție, REȚINUT

Reținut
Reținut

După o noapte de audieri, patronul firmei de dezinsecție a fost reținut de anchetatori. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, potrivit Antena 3.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie de către o firmă care se pare că nu a anunţat locatarii de acţiune, înainte ca aceasta să aibă loc.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare. Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Luni seară, încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat de autorități, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte câteva zeci au ajuns la spital. Ministerul Sănătății a anunțat că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă.

Ce substanțe s-au folosit

Din primele verificări a reieșit că firma care a efectuat procedurile a folosit cinci substanțe pentru combaterea dăunătorilor. Asta era trecut în procesul verbal însă. În realitate, analiza probelor prelevate a indicat o nouă substanță și anume fosfura de aluminiu.

Surse din anchetă spun că substanța care au ucis doi copii și un adult este fosfură de aluminiu. Un pesticid ifetin, folosit pentru cereale. Substanța s-ar fi transformat în otravă pentru că eliberează un gaz atunci când este inhalat de oameni și ajunge în stomac, precizează România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel