Caz Caracal. Martor, interviu despre rețeaua lui Gheorghe Dincă din Italia: "L-am cunoscut în 2010"

Dan Carp / 04 aug 2019 / 22:31

O femeie care l-a cunoscut pe Gheorghe Dincă în Italia a acordat un interviu jurnalistului Mihai Gâdea. Aceasta a vorbit despre cum Dincă și cu o altă persoană, cunoscut sub numele de "Mihai" din Constanța racolau femei pentru Italia, în zona orașului Bari. 

Vă prezentăm mai jos câteva din declarațiile femeii care a cerut ca identitatea să-i fie protejată: 

-Am ajuns la muncă în 2010, permanent, mai fusesem de câteva ori înainte. Din 2010 însă, am rămas acolo. 

-L-am cunoscut pe Dincă atunci când am avut probleme personale cu un domn Mihai, care se ocupa de fete, care le găsea de muncă în Bari. Se ocupau și cu proxenetism. La unele le găseau de muncă la îngrijire de bătrâni, iar pe alte fete le scoteau la stradă.

-L-am văzut pe Gheorghe Dincă în Bari, în piața Umberto, acolo unde ne întâlneam. Erau oameni violenți. Toți ne ziceau să ne ferim de 'Mihai' și de 'Dincă'. Ei dominau. Cine nu voia să asculte de ei, mânca bătaie. Puteau să te și omoare. Mihai a avut probleme cu legea acolo, cu rețele de albanezi. Eu în 2011 am avut probleme cu el. Voiam să mă duc la biserică în Bari și acolo era partenera lui, Elena. El era băut și a venit lânga mine, m-a scuipat, a dat cu piciorul. Am chemat carabinierii și toți au fugit, inclusiv fetele românce. 

-Am dat 300 de euro ca să obțin locul de muncă, iar Elena mai lua și alți bani. Cine nu dădea, era amenințat. Cine nu găsea de muncă mai mult timp, stătea la ei și avea mari probleme. 

-Se auzise de Gheorghe Dincă, de faptul că băteau fetele. Cine nu asculta de ei, era luat la bătaie în mijlocul străzii. Ei cereau bani mereu. Bănuiesc că erau 'pești'. Erau și unele forțate acolo, unele amăgite. Nu știu dacă erau și minore. 

-Fetele care erau duse la prostituție erau din toate zonele, cele mai multe din Moldova. 

-Când am văzut cazul de la Caracal, m-am îngrozit. Dar totul e posibil pentru că erau foarte violenți. Ei se ocupau cu mai multe acolo. Bănuiesc ca și cu droguri. Erau în rețele de albanezi. 

-Eu am început să evit zona după ce am pățit. Carabinierii mi-au zis să nu mai trec pe acolo. Ei stăteau în Bari și făceau legea acolo. 

-Rețeaua lor funcționa cam din 2008. Fetele din Bari îi cunoșteau. Partenerul lui Dincă e acum în Marea Britanie. 

-Când am văzut ce s-a întâmplt la Caracal, am crezut că vor să le trimită la prostituție pe acele fete.