Caz Caracal – euro. Monica Pop: Am văzut cu ochii mei! E cel puțin dubios

Rodica Mitu / 03 oct 2019 / 18:34

Procurorii DIICOT anulează amenda de 5.000 lei dată mamei Luizei Melencu, întrucât aceasta s-a prezentat, în cele din urmă, la prelevarea de probe biologice, potrivit Antena 3. Monica Pop, pornind de la acest subiect, a făcut o serie de precizări.

Aflată joi după-amiază în platoul Antena 3, Monica Pop a declarat: „În primul rând, nu înțeleg de ce DIICOT a dat cea mai mare amendă doamnei. După câte știu eu, e prima abatere pe care o are, dacă se poate numi așa. Eu cred că această femeie respectă niște indicații, sfaturi. Cred că amenda trebuia să se adreseze celui care dă asemenea sfaturi. Nu din proprie inițiativă nu s-a prezentat acolo, am siguranță că a fost așa. (...) Sunt niște lucruri de discutat, pentru că eu nu am înțeles presiunea foarte mare care s-a pus pe ea pentru a se preleva acum.

Și am o întrebare: de ce nu s-a așteptat să se vadă dacă acel laborator american poate extrage? În momentul în care s-a extras, atunci să ia probele de la ea. De ce trebuiau luate de acum? Se putea compara foarte bine și atunci. Și așa este într-o presiune".

Ulterior, Monica Pop a adăugat: „Mi s-a părut un lucru cel puțin dubios: ieri am văzut pe un post, despre această amendă se vorbea, și se făcea apel la populație într-un cont de euro. E un lucru corect? Nu am înțeles: în țara aceasta plătește cineva ceva în euro? Am văzut cu ochii mei. De ce în euro?”.

„Nu este ceva corect, cel puțin aceasta este părerea mea”, a adăugat Monica Pop.