Caz Caracal. DIICOT ia în calcul să ceară ajutorul FBI

Cătălina Burghelea / 03 aug 2019 / 14:20

Potrivit Realitatea TV, DIICOT ia în calcul să ceară ajutorul FBI, în cazul crimelor de la Caracal.

DIICOT se gândește să apeleze la ajutorul FBI, pentru conturarea profilului psihologic al criminalului Gheorghe Dincă. Cel mai probabil, procurorilor DIICOT le este greu să înțeleagă cum gândește un bărbat care a ucis cu sânge rece și încearcă să descopere dacă avem de-a face cu un criminal în serie.

Purtătorul de cuvânt al instituției a precizat că nu este vorba de un cetățean american, ci despre elucidarea crimelor de la Caracal. 

Avocatul lui Dincă, noi precizări-cheie


Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a spus despre criminalul din Caracal că ajută la desfășurarea anchetei și cooperează cu Poliția. Totodată, Lascoschi a precizat că Dincă a crezut că fetele care făceau autostopul sunt prostituate.

"Gheorghe Dincă a negat vehement că ar fi mai mult de două victime. Așa susține el. Din ceea ce rezultă din declarațiile lui, Dincă a crezut că sunt prostituate cele două fete. Din acest motiv, el le-a luat. El a sechestrat-o din mașină pe Alexandra. Gestul lui este incalificabil, chiar nici el nu-și explică cum a făcut așa ceva", a precizat avocatul lui Dincă.

Întrebat de jurnalistul Realitatea TV despre modul în care a fost omorâtă Alexandra, avocatul Lascoschi a declarat: "Nu a surprins-o vorbind la telefon. A văzut telefonul aprins și și-ar fi dat seama că a sunat pe cineva. Acesta ar fi fost motivul pentru care s-a certat cu ea și ar fi lovit-o, fapt care i-a cauzat moartea".