EXCLUSIV  Caz Caracal - Alexandra. Comisarul Mihai Untaru, apel: Potoliți-vă! Ajunge!

Alexandra Macesanu
Alexandra Macesanu

Celebrul detectiv criminalist, Mihai Untaru comisar-șef în rezervă, a explicat pentru DC News, de ce cazul de la Caracal va ține mult timp prima pagină în spațiul public. Acesta a lansat un apel  cu privire la modul distrugător pentru societatea românească în care este detaliat, amânunt cu amânunt, cazul de la Caracal.

'De această dată avem de-a face cu un tip misogin, solitar. Este un caz autentic. Mai mult, îl întrece pe Rîmaru. M-am pronunțat încă de a doua zi, având în vedere cum stătea în fața anchetei. Răceala cu care a operat individul arată clar o dublă personalitate. Surpriza este pentru familia sa. În plus, are o parte sadică. Nu este prima dată când o afișează. Are în spate crime cu acest mod de operare. S-a tot spus că încearcă să îi ducă pe anchetatori de nas încercând să se plece de la niște lovituri cauzatoare de moarte în urma unei neînțelegeri. Greșit! Mașina era pregătită pentru modul cum opera. Odată ce intrai în mașina lui erai prizonier pentru că se blocau ușile din spate. Apoi, faptele de care este acuzat sunt făcute la un moment de criză.  Nu este un consumator de s*x, ci este un om bolnav.' a spus Mihai Untaru. 

DC News: De ce nu se stinge acest caz în spațiul public?

'Va ține prima pagină mult timp pentru că voi, presa, îl radiografați din toate punctele de vedere. Cazul acesta scoate la suprafață un non-profesionalism la nivel de provincie cu ceea ce înseamnă baroni locali, indiferent de culoarea lor politică. Scoate la suprafață trafic de persoane care are loc în toate zonele sărace. Este peste tot. Scoate în evidență o lipsă de profesionalism din justiție, dincolo de munca de poliție. Baronii locali au făcut în așa fel încât să deprofesionalizeze instituțiile statului care s-au împiedicat unele de altele. Nu își cunosc nivelurile de competență, nu mai avem oameni care să își facă profesia de dragul profesiei. 

Se tot încearcă să îl lege pe Dincă de trafic de persoane. Dincolo de faptele sale, care vor fi mult mai multe, Dincă nu este traficant. Orice comerciant își evaluează marfa în zona proxenetismului, unde se pune preț pe calitatea mărfii pentru că altfel este egală cu zero. Zona este împânzită dincolo de ceea ce înseamnă clanuri interlope zonale, este o zonă apropiată de Dunăre, iar pe partea cealaltă este Serbia, Albania, care nu fac altceva decât să transporte în zona mediteraneană, Franța, Italia, Spania, Portugalia. Se știe acest fapt. Se fac anchete la nivel european. Cazul acesta a scuturat din temelii societatea românească. Este bine că politicienii stau deoparte. Nu vor mai avea curajul pentru că acesta este efectul politizării instituțiilor. Și doare foarte tare pentru fiecare cetățean.' a declarat Mihai Untaru. 

Potoliți-vă! Nu se face așa ceva!

'Modalitatea prin care se realizează genul acesta de radiografie în spațiul public este genul de morgă deschisă. Este genul de disecare de cadavru în piața publică. Nu se face așa ceva. Sunt bătrâni care pot să aibă mari probleme de sănătate și nu suportă asemenea expunere de explicații. Este adevărat că Dincă a dat dovadă de un sadism excesiv. Însă nu se poate explica, în clar, oamenilor ceea ce s-a întâmplat acolo. Este dureros. Îmi asum ceea ce spun. Este suficient că vorbim de un tip cu un mod de operare sadic. Nu trebuie spus ce s-a întâmplat în acele momente. Nu trebuie aduse note explicative din declarațiile individului. Am văzut și avocați, care, după părerea mea, sunt oameni care ar trebui să treacă pe la psihiatrie. Indiferent cât de curioasă este presa, nu explici cu lux de amănunte pentru că s-ar putea să dai idei celor care se uită la ceea ce spui.' a spus Mihai Untaru. 

DC News: Punând cap la cap bâlbâielile și datele din anchetă considerați că Alexandra este moartă?

'Da, Alexandra este moartă. A fost un artificiu ca să le fie ținută inima tare părinților. Sincere condoleanțe părinților, le împărtășesc o asemenea durere și sunt alături de ei. E foarte greu. Sunt părinte la rândul meu. O zicală bătrânească spune că copiii își înmormântează părinții, nu invers. Aceasta este cea mai mare durere pentru un părinte... să își piardă copilul.

Cine dă multe detalii despre subiect produce o rană cumplită părinților. Este suficient ce transmit anchetatorii, niște date stricte.  S-a umplut paharul de atâta durere. Nu este cazul de a se explica public amănunt cu amănunt, indiferent cum te numești și cine ești. Să se oprească în a detalia!

Am întâlnit în aceste zile directori de școli, copii înspăimântați. Nu puteți să vă abțineți în a detalia? Afișând ură... cu ură ne alegem. Există o limită în toate. Să vedem că lucrurile au luat-o pe făgașul bun al anchetei. Autoritățile, din sfera autorităților centrale, au dovedit clasă. Știu să îl interogheze pe suspect. În interesul aflării adevărului nu stai să gestionezi timpul și nu contează câtă benzină consumi. Ca și anchetator faci orice pentru a afla adevărul. Cazul Cioacă a fost primul tampon în ceea ce înseamnă anchetă paralelă a ceea ce înseamnă presă și instituții și a ieșit un mare balamuc. Unii s-au umplut de ocară și alții de bani. Nu mai există nicio urmă de moralitate, de bun simț?' a conchis Mihai Untaru pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel