EXCLUSIV  Caz Caracal. Psihiatru: Semnalele care ar fi putut duce la evitarea tragediei

Cazul de la Caracal, în care un bărbat este suspectat că a sechestrat şi ucis o tânără a cutremurat întreaga ţară. Mulţi se întreabă, pe bună dreptate, dacă s-ar fi putut face ceva ca aceste acte criminale să nu aibă loc, dacă cei din familia sau anturajul acestui bărbat ar fi putut avea semnale că omul are probleme psihice grave. 

Magda Doca, medic psihiatru, a oferit, pentru cititorii DC News, informaţii despre semnalele pe care le-ar putea transmite cei care au tulburări care pot duce chiar la producerea unei crime.

"Atunci când analizezi un asemenea caz, trebuie luate în calcul foarte multe aspecte. Anamneza e cel mai important lucru de făcut. Trebuie ştiut ce fel de om este, din ce familie provine, ce educaţie are. Din punctul meu de vedere modul de comportament al unui individ e determinat de mai mulţi factori precum trăsăturile de personalitate formate în decursul vieţii, interacţiunea cu mediul, educaţia. De obicei, criminali s-a dovedit că, cel mai des, suferă de tulburare de personalitate antisocială. Asta ce înseamnă? Că ei sunt agresivi, sunt lipsiţi de empatie, sunt iresponsabili. Nu sunt în stare să ţină un loc de muncă, să păstreze relaţiile de prietenie. Şi de asemenea desăvârşesc tot felul de  acte ilegale, de la cele mai mărunte până la cele mai grave", afirmă Magda Doca.

"Cel mai adesea, ei provin din familii dezorganizate"

"În mod normal ar trebui ca cineva să-şi dea seama de aceste probleme. Dezvoltarea aceasta dezarmonică a structurii psihice e schiţată încă din copilărie. Cu tulburări de conduită, nu învaţă bine la şcoală, etc... Apoi se cristalizează în adolescenţă şi însoţeşte persoana de-a lungul întregii vieţi.

Cel mai adesea, ei provin din familii dezorganizate, din părinţi alcoolici. Şi atunci, fără o educaţie aşa cum trebuie se conturează acest comportament. Dar, în afara acestei tulburări poate fi şi vorba de o deficienţă mintală de grad uşor. Sau poate fi vorba de o persoană care a dezvoltat astfel de probleme din cauza alcoolului. Trebuie verificat", ne-a mai declarat Magda Doca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel