Caz Caracal, intervenţie Cioloş. Ce ascunde mişcarea liderului PLUS. Distanţare faţă de Barna

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloş a reacţionat, sâmbătă, după cazul din Caracal, solicitând demiterea celor responsabili de tragedia din Caracal, nominalizând STS, ANCOM şli MCSI.

Dacian Cioloş a reacţionat, sâmbătă, după cazul din Caracal, solicitând  "anchetă și răspundere penală pentru toți cei care, prin incompetență și nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la polițiștii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acționat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM și MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieți, nu au fost în stare să implementeze soluții eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgență".

Cioloş încercare de a ieşi în faţă

Intervenţia lui Cioloş vine după ce Viorica Dăncilă a a luat deja primele măsuri în acest caz, solicitând demisia conducerii Poliţiei Române dar şi a prefectului judeţului şi a şefului poliţiei judeţene. Pe de o parte e posibil ca Cioloş să încerce, prin acest mesaj, o diferenţiere faţă de Barna. Mişcarea lui Cioloş pare a ascunde o distanţare faţă de colegul de alianţă, Dan Barna. Cum Barna şi-a adjudecat poziţia de candidat la prezidenţiale, Cioloş simte nevoia să iasă şi el în faţă cu astfel de mesaje, să se delimiteze oarecum de liderul USR. 

Mişcare de ascundere a adevăratei probleme

Pe de altă parte, de ce nu a intrat şi Barna în discuţie? Pentru că USR nu prea are ce să spună în acest caz, având în vedere că partidul pe care îl conduce a blocat, alături de PNL, la CCR, legea prin care li se dădeau poliţiştilor atribuţii suplimentare, li se dădea puterea să intervină în astfel de cazuri. Intervenţie care ar fi fost decisivă în cazul Caracal.

Situaţie care a fost mascată în mediul online printr-un model tipic de ascundere a realităţii: faptul că legea care le dădea poliţiştilor dreptul să intervină mai repede a fost blocată a fost acoperit de mesajul: "STS nu a mai putut localiza victima din cauză că au fost atacate protocoalele cu SRI, instituţie care ar fi asigurat localizarea mai precisă a telefonului de pe care s-a sunat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel