Cauză incendiu Notre Dame. Ce spune un ofițer de poliție francez

Incendiu Notre Dame
Incendiu Notre Dame

Un ofițer de poliție francez a declarat, sub protecția anonimatului că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a provocat incendiul la Catedrala Notre Dame, potrivit AP.



Însă datele nu sunt oficiale, întru-cât Catedrala Notre Dame este consolidată cu panouri din lemn pentru a susține unele părți fragile ale zidurilor. 

Astăzi, Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit pompierilor, care s-au luptat cu flăcările la catedrala Notre-Dame din Paris, salvând o parte a edificiului, şi a anunţat că le va fi acordată medalia de onoare pentru curajul şi devotamentul de care au dat dovadă, informează Reuters şi AFP.

 

Pompierii salvatori, primiți astăzi la Palatul Elysee de Macron

'Aţi fost exemplul perfect a ceea ce trebuie să fim', a declarat Macron, primind la Palatul Elysee 300 de persoane - 250 de pompieri din Paris şi din regiunea pariziană Ile-de-France, 50 de poliţişti, membri ai Crucii Roşii şi ai Protecţiei civile, care au contribuit cu toţii la salvarea edificiului de la distrugere. Într-o alocuţiune solemnă pronunţată luni seara, şeful statului lăudase deja activitatea pompierilor pe care i-a calificat drept 'eroi'. Punându-şi uneori în pericol viaţa, pompierii luptaseră împotriva flăcărilor 15 ore în cursul nopţii de luni spre marţi, salvând catedrala in extremis. Incendiul care a suscitat emoţie în întreaga lume şi un aflux de donaţii inedit - 850 de milioane de euro joi - a mobilizat în total 600 de pompieri. 

Unul dintre cele mai puternice simboluri ale culturii Europene, Catedrala Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, pe data de 15 aprilie. Președintele francez, Emanuel Macron, a promis imediat după dezastru că Notre Dame va fi refăcută în doar cinci ani, luându-și angajamentul că va căuta cele mai mari talente și va reconstrui edificiul în numele națiunii franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel