Catrinel Brumar, fals agent guvernamental? Un nou scandal, pe cale să izbucnească

După cazurile medicilor falși, un nou scandal este pe cale să izbucnească în România. De această dată este vorba despre suspiciuni cu privire la un posibil caz de fals agent guvernamental, relatează Qmagazine. 

Agentul guvernamental Catrinel Brumar, care a reprezentat statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din 2012 până zilele trecute, nu ar fi fost numit legal, susține Qmagazine. 

Regulamentul privind procedurile pentru adoptarea actelor guvernamentale, adoptat inclusiv în aplicarea acestei legi, menționează și consecința evidentă că deciziile nepublicate nu produc efecte ca și când ar fi inexistente. (art. 31.1. „...Nepublicarea atrage inexistența deciziilor.")

Conform sursei citate, singurele documente care exista referitoare la aceasta numire sunt un Ordin de ministru, semnat de Andrei Marga, ministru de Externe la acea vreme, un aviz al ministrului Justiției, Titus Corlățean și un Memorandum semnat de Premierul Victor Ponta, care conducea Executivul la acea dată.

Niciunul din aceste documente însã nu reprezintã decizia Prim-ministrului, actul prevazut de lege prin care agentul guvernamental poate reprezenta statul român la CEDO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel