Cătina cu miere, rețeta pentru 45 de boli. Cum se prepară

Începe sezonul cătinei, aceasta fiind, pe bună dreptate, un remediu universal. Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, şi de două ori mai multă decât celebrele fructe de Rosa canina. Important este ca amestecul de cătină cu miere să fie ţinut la rece, în perioada de macerare, cât şi după aceea, când este consumat.

Cătina conţine vitamine şi oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii şi gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge şi reducerea inflamatiilor.

Boabele de cătină se recoltează din luna august până la sfârşitul lui octombrie, dar şi în timpul iernii. Chiar şi îngheţate, boabele sunt perfect pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se păstrează foarte bine în miere de albine.

În plus, mierea conţine microelemente asemănătoare cu cele din sângele uman. Se asimilează foarte uşor şi deţine proprietăţi antibacteriene, bacteriostatice, regenerative şi calmante. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sângelui, scrie bzi.ro.

Cum se prepară corect cătina cu miere

Proporţia ideală este două părţi de miere şi o parte cătină. Dacă se pune prea puţină miere se va subţia foarte mult, iar cătina, fiind destul de zemoasă, va începe să fermenteze. Închide borcanul etanş, apoi păstrează-l la frigider.

După trei săptpmâni începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de cel puţin o luna, asta pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a avea o sănătate de fier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel