EXCLUSIV  Câți bani primește organizația DECLIC. Avem suma! ”Cifra m-a NELINIȘTIT!”

V-ați întrebat câți bani primește organizația civică Declic? Avem cifrele!

Tudor Brădățan, director executiv Declic, a spus câți bani primește organizația pe care o conduce.

Iată mesajul său:

”Dragă Anca,

Mi-am petrecut aceste ultime zile ale lui 2019 pentru a reflecta asupra activității noastre de peste an. Am revăzut imaginile de la mitingul comunității de pe 19 mai, atunci când am dat tonul schimbării cu un rezultat excelent la alegerile europarlamentare. Mi-am adus aminte de emoțiile din dimineața petrecută în sala de judecată în care se decidea soarta proiectului minier de la Certej. Dar și zeci de alte momente în care am depus petiții la autorități sau ne-am adunat în stradă să cerem o schimbare pe care guvernanții nu erau foarte dispuși să o înfăptuiască.

Am revăzut pagini întregi de cifre conținând numărul de semnături ale petițiilor, numărul de shareuri pe facebook, câți membri noi s-au alăturat fiecărui demers, câți s-au dezabonat după fiecare mail. M-am bucurat să văd o creștere incredibilă a implicării cetățenilor.

Și totuși, o anumită cifră din raport m-a neliniștit. Doar 0,32 la sută din membrii Declic donează recurent, în fiecare lună, o sumă oricât de mică. Adică sunt 1783 de donatori recurenți din cei 554603 de membri ai comunității.

Aceste donații ne ajută cel mai mult să mergem înainte pentru că sunt sume pe care știm că ne putem baza în fiecare lună. Din acești bani plătim chiriile, serverele, licențele pentru programele pe care le folosim, abonamentele de internet, toate facturile ce trebuie achitate la final de lună. Tot ceea ce am făcut în acest an se datorează în foarte mare măsură și contribuțiilor financiare ale membrilor Declic.

Am implementat un sistem de plăți online ce face posibilă o donație către Declic în aceleași condiții în care se realizează orice altă plată online. Avem și un sistem de transparență a cheltuirii banilor ce se traduce în rapoarte lunare trimise donatorilor și un raport mai consistent publicat anual.

Așadar, te invit să te gândești dacă ai putea să contribui și tu cu o sumă oricât de mică pentru Declic

Dacă situația financiară nu îți permite să te lipsești de 15 sau 20 de lei pe lună, este perfect de înțeles să ignori acest mesaj. Dar dacă totuși echivalentul unui bilet la film sau a unei ieșiri la cofetărie, nu te va pune în mare dificultate financiară, te invit să iei în considerare să transferi această sumă către bugetul comunității noastre.

Cu câte puțin de la fiecare putem ajunge foarte departe. Dacă ne dorim ca România să devină țara prosperă și drepată pe care ne-o dorim, trebuie să ne alegem campanii tot mai ample și să țintim tot mai sus. Și trebuie să avem resursele care să susțină cele mai îndăznețe idei.

Tudor Brădățan, director executiv Declic

PS. Știu că ți se pot părea multe și insistente emailurile de la noi în care îți cerem să devii donator recurent. Dar trebuie să știi că bugetul Declic este alimentat în proporție de peste 80% din donațiile membrilor săi, ale celor ce dau click pe butonul ce invită la contribuții oricât de mici. Nu există multimiliardari ce ne "plătesc" să facem campanii, nu spălăm imaginea firmelor poluatoare, nu primim bani de la partide. Îi avem pe cei 0,32% ce contribuie recurent. Așa că te rugăm să te gândești dacă nu poți și tu să contribui lunar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel