Cataramă îl avertizează pe Iohannis. Replica lui Orban

Irina Constantin / 15 dec 2017 / 16:02

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va acționa în baza mandatului primit la Congres, care prevede susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Este răspunsul său la comentariul lui Viorel Cataramă, prim-vicepreședinte Sector 2. 

”Nu am ce să comentez pe această temă. Eu acţionez în baza mandatului dat de Congres, care a hotărât, la propunerea mea, susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Eu sunt preşedintele PNL şi preocuparea mea este ca partidul să ajungă la forţa necesară pentru a putea învinge PSD”, a declarat Ludovic Orban, potrivit România TV. 

Viorel Cataramă a spus că dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine, ”în mod evident”, partidul lui Dacian Cioloş înseamnă fie că preşedintele şi-a pierdut încrederea în PNL, fie poate fi interpretat ca ”un gest de ostilitate” faţă de liberali.

[citeste si]

”Domnul Klaus Iohannnis nu ar fi ajuns preşedintele Românie, dacă nu ar fi fost susţinut de PNL. (...) Ar fi bine ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţia României, (...) în condiţiile în care va exista un parteneriat clar între PNL şi Klaus Iohannis. (Dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine partidul lui Dacian Cioloş - n.r.) cred că vor exista discuţii serioase în PNL şi nu exclud ca posibilitate teoretică şi numai în aceste condiţii clar stabilite ca PNL să aibă un alt candidat la preşedinţie”, a spus Cataramă.