Cât va câștiga statul român de pe urma explorărilor din Marea Neagră

platforma.petroliera
platforma.petroliera

România ar putea deveni exportator net de gaze până în anul 2020, datorită rezervelor descoperite în Marc Beacom a declarat pentru Bloomberg că 2013 este cel mai atractiv an de până acum pentru explorare și foraj în sectorul românesc al Mării Negre. Directorul general al diviziei românești a companiei Sterling Resources  a susținut că pentru exploatarea rezervelor de 600 miliarde de metri cubi previzionate va fi nevoie de investiții de până la 30 miliarde de dolari. Cheltuielile operaționale necesare pentru producție ar putea ajunge la 25 miliarde de dolari, a adăugat Beacom..

În urma acestor explorări, Guvernul român ar urma să încaseze 45 de miliarde de dolari din taxe și redevențe numai pe parcursul exploatărilor, anticipează Marc Beacom.

Compania canadiană Sterling Resources deține drepturile de explorare în totalitate doar pentru perimetrul Pelican, după ce a semnat un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania și OMV Petrom pentru vânzarea unui segment al perimetrului petrolifer 15 Midia din Marea Neagră. Beacom a precizat că Sterling esteb o companie prea mică pentru a putea acoperi lucrările de exploatare în cele două perimetre.

Extracția de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru sfârșitul deceniului, iar exploatarea zăcământului, estimată pentru o perioadă de zece ani, ar putea asigura independența energetică a României în privința gazelor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel