Cât este rata la creditul luat de Ioana Băsescu. Ce venituri sunt necesare

Traian Băsescu - Ioana Băsescu
Traian Băsescu - Ioana Băsescu

Fiica președintelui, Ioana Băsescu, a luat un credit în lei, în 9 septembrie, anul curent, de la CEC Bank. Creditul, în valoare de 4,6 milioane de lei, a  fost necesar pentru cumpărarea unui teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi. Împrumutul a fost garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Potrivit Economica, creditul bancar realizat de fiica președintelui depășește cu mult plafonul maxim pentru un astfel de credit ipotecar/imobiliar pentru achiziţia de terenuri. Oferta CEC Bank arată că plafonul maxim este de 2,8 milioane de lei.

Rata: 29.500 de lei pe lună

În ceea ce privește dobânda, la data la care Ioana Băsescu a luat creditul, dobânda curentă era de 6,03%, iar dobânda anuală efectivă, cu tot cu comisionul de administrare, era de 6,7%, în cazul ofertei pentru credite ipotecare şi de 7,5% în cazul variantei de credit imobiliar (Robor 3M + 2,9 pp). În rate înseamnă 29.500 de lei pe lună, în cazul variantei mai ieftine, şi o sumă totală de rambursat de 10,4 milioane de lei. În cazul variantei cu dobândă mai mare, rata lunară este de 31.675 de lei, iar suma totală de rambursat este de 11,2 milioane de lei.

Venituri lunare: 57.000 de lei

Pentru ca Ioana Băsescu să susțină aceste rate lunare trebuie să aibă venituri de peste 10.000 de euro pe lună. Astfel, la un grad de îndatorare de 50%, veniturile lunare ar trebui să ajungă pe la 57.000 de lei, în cazul variantei de credit cu dobândă mai mică, cel ipotecar, şi de 63.000 de lei, în cazul creditului imobiliar.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, a cumpărat circa 300 de hectare de teren agricol în localitatea Nana, din judeţul Călăraşi. Ea a fost sfătuită chiar de tatăl său, ajutată de unul dintre consilierii lui Traian Băsescu, și a făcut un credit pe 30 de ani pentru achiziție.Terenul este compact şi se află pe raza localității Nana, pe tarlaua 28, iar operațiunea de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol în data de 19 septembrie 2013.

"Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro, adică suma de 278.337,45 euro", a spus Ioana Băsescu, într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel