Urmărește emisiunea live


Cât costă un an de homeschooling. Câți copii români fac școala acasă

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au retras fiica de 9 ani de la școală, în favoarea școlii de acasă sau ”homeschooling”. Dincolo de controversata alegere, în țara noastră de 15 ani este înființată Asociația de Homeschooling. 

500 de copii din țara noastră fac școala acasă. Ei respectă programa școlară și sunt testați periodic. 

Preşedintele Asociaţiei de Homeschooling din România, Curcubet Gabriel, are patru copii care fac școala acasă: ”Cel mare a învăţat în Ungaria, la o şcoală din Ungaria, dar pe ceilalţi i-am înscris la şcoli americane. Homeschoolingul, dacă este bine făcut, atunci este o plăcere atât pentru copii, cât şi pentru părinţi”. 

În funcţie de şcoală, un an de homeschooling costă între 350 şi 500 de dolari, bani în care sunt incluse şi materiale multimedia, potrivit Digi24

Curcubet Gabriel precizează: ”Fiecare şcoală spune câte zile trebuie să înveţe copilul, ce materie trebuie să înveţe şi cer un orar şi o disciplină din partea părinţilor şi din partea copiilor".

În România, legea educaţiei prevede că e obligatorie frecventarea unei forme de învăţământ autorizate, dar nu neapărat în ţara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel