Cât câștigă un director de bancă. Salariul șefului Bank Of America a fost făcut public

Directorul general al Bank Of America, Brian Moynihan, a câștigat 26,5 milioane de dolari în 2019 sub formă de salariu și bonusuri de performanță, potrivit unui document publicat vineri, citat de Reuters.

Banca, a doua cea mai mare instituție de credit după active din SUA, a decis astfel să-i păstreze compensația șefului băncii la același nivel din 2019, o decizie considerată ca fiind cel mai recent semn de reținere din partea board-urilor marilor bănci americane după un an de creștere puternică a veniturilor bancare.

Potrivit sursei citate, boardul Morgan Stanley a luat rarisima decizie de a-i tăia plata anuală a directorului general James Gorman cu 7% până la 27 milioane de dolari în 2019, mișcare promovată ca parte dintr-un efort de reducere a unor costuri. Totodată, boardul JP Morgan Chase i-a dat directorului general Jamie Dimon o majorare de "doar" jumătate de milion de dolari.

În 2018, Moynihan a primit o creștere de 15% a indemnizației anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 miliarde de dolari. Pentru întreg 2019, Moynihan a primit un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari și alte 25 milioane de dolari ca stimulente sub formă de acțiuni în cadrul unui stock option plan, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel