Castelul Corvinilor, încasări record în 2017

Andi Miron / 11 ian 2018 / 08:01
FESTIVAL - OPERA NIGHTS - CASTELUL CORVINILOR
FESTIVAL - OPERA NIGHTS - CASTELUL CORVINILOR

2017 a reprezentat anul în care Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat un record absolut de încasări. Peste 6,2 milioane de lei au intrat, anul trecut, în bugetul municipiului.

Monumentul medieval a fost vizitat în 2017 de peste 330.000 de turiști - cu 10% mai mulți decât în 2016, devenind astfel, pentru cel de-al doilea an la rând, cel mai important contributor la bugetul orașului. Banii provin atât din vânzarea de bilete, cât și din închirierea spațiilor pentru evenimente.

Din peste cei 330.000 de oameni care au vizitat anul trecut Castelul Corvinilor, fac parte atât români, cât ci și turiști din Vestul Europei, din Rusia, Polonia sau din țările asiatice. Aproximativ jumătate din totalul celor 330.000 de turiști au vizitat castelul în perioada verii, în intervalul iunie-august.

 

Cele mai ample lucrări de reabilitare, în 2018 la castel

 

Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor precizează faptul că ceea ce face Castelul Corvinilor să fie atât de vizitat se datorează monumentalității, unicității și istoriei legate de familia Corvin: „Motivația este una legată de monumentalitatea acestui castel, de faptul că a fost reședința familiei Corvin și, în același timp, de faptul că este cel mai reprezentativ monument de factură gotică din Transilvania și prin extindere din România.”