Castelul Bran, ÎNCHIS. Decizia familiei de Habsburg

Primarul comunei Bran, Rareș Rădăcină, a spus că Muzeul Național Bran s-ar putea închide la sfârșitul lunii august deoarece proprietarii Domeniului Bran, familia de Habsburg, nu mai doresc semnarea unui nou contract cu Ministerul Culturii pentru funcționarea muzeului.

"Este o problemă foarte delicată. Contractul dintre Ministerul Culturii și proprietarii Domeniului Bran expiră la sfârșitul acestei luni. Eu personal nu cunosc poziția Ministerului Culturii, dar poziția moștenitorilor o știu foarte bine. Familia de Habsburg nu mai dorește să încheie cu Ministerul Culturii un nou contract pentru funcționarea Muzeului Național Bran. Nu cunosc motivele pentru care nu doresc prelungirea contractului. Există și un management defectuos în prezent la Muzeul Național Bran. Nici noi, Primăria Bran nu avem o relație foarte bună cu managerul muzeului", a explicat primarul Branului.

El a adăugat că, în urma discuțiilor avute anul trecut la Ministerul Culturii cu ministrul de atunci Vlad Alexandrescu, există o perioadă de șase luni pentru relocarea celor peste 7.000 de piese transferate din Castelul Bran la Muzeul Vămii Medievale, după retrocedarea acestuia în luna mai 2009.

[citeste si]

"Din discuțiile de anul trecut de la Ministerul Culturii, la care am participat împreună cu un reprezentant al Consiliului Județean și directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, s-a încheiat o minută în care se specificau condițiile de relocare a pieselor de la Muzeul Național Bran, dacă acesta se va închide. O parte erau transferate la Muzeul de Istorie Brașov, altele la Muzeul Cetății Făgărașului, iar pentru terenul în suprafață de 640 metri pătrați din fața Castelului Bran urma să se emită o Hotărâre de Guvern pentru trecerea acestui teren din domeniul statului în domeniul public al Branului", a declarat Rareș Rădăcină.

El a precizat că în acest moment nu există în Bran o clădire unde s-ar putea muta Muzeul Național Bran, dar în următorii doi ani după ce sediul actualei Primării se va muta într-o altă clădire aflată acum în renovare, s-ar putea ca sediul actualei Primării aflată în imediata apropiere a castelului să capete destinație de muzeu. Edilul a spus că în zilele următoare se va deplasa la Ministerul Culturii pentru o discuție cu actualul ministru, pentru a vedea și poziția acestuia înn legătură cu Muzeul Național Bran, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel