EXCLUSIV  Casa groazei din Caracal, caz asemănător în Bucureşti. Dan Tudorache: Trebuie modificată legea

Caracal
Caracal

În contextul tragediei din Caracal unde ies la iveală, în urma anchetelor, detalii şocante despre ceea ce se întâmpla în curtea lui Gheorghe Dincă, Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre modul în care primăria poate interveni atunci când sunt descoperite probleme grave de igienă şi nu numai în gospodăriile sau apartamentele unor cetăţeni.

Plecând de la faptul că gospodăria lui Gheorghe Dincă era plină de mizerii, de fiare vechi, de buruieni înalte cât gardul, ceea ce ar fi putut ridica semne de întrebare vecinilor, primarul Dan Tudorache a dat un exemplu tocmai din Bucureşti. 

"Am o situaţie de acest gen în Bucureştii Noi, unde o familie colectează gunoi. Efectiv şi-a acoperit până şi casa cu gunoi strâns de peste tot. Unul dintre membrii familiei are probleme psihice. Efectiv au acoperit casa de gunoi, intră pe sub un morman de gunoi în casă. Vecinii din dreapta, din stânga, reclamă acest lucru. Ei bine, o primărie, ca să poată interveni în astfel de cazuri, poate intra doar printr-o hotărâre judecătorească. Avem acest caz, deja am câştigat în primă instanţă, putem interveni dar asta după multe luni. Iar aici vecinii au avut un rol covârşitor în situaţia din Bucureştii Noi, pentru că au reclamat.

Au fost astfel de cazuri inclusiv în apartamente. Şi tot la fel, ca să poţi intra în acel imobil să faci curat doar printr-o hotărâre judecătorească. Trebuie umblat la legislaţie. După astfel de cazuri trebuie să vedem unde am greşit, să vedem dacă termenele trebuie scurtate. Ar trebui judecat la urgenţă. Se poate ajunge la epidemii, la probleme grave pentru populaţie nu să-ţi dea termene de câteva luni", a declarat primarul Dan Tudorache.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel