Transformare ULUITOARE. Cum arată casa unei bătrâne din Dâmbovița

O bătrână din Dâmbovița și-a transformat casa într-un muzeu cu obiecte vechi.

O bătrânică din Dâmbovița a surprins pe toată lumea după ce și-a transformat casa într-un muzeu cu obiecte vechi pentru a își exprima dragostea față de tradiția românească, informează observator.tv. 

Aceasta plănuiește să își construiască în curte o replică a casei lui Ion Creangă

Tanti Niculina a spus că iubeşte foarte mult tradiţiile populare şi obiectele realizate manual de strămoşi. Aceasta a strâns toate obiectele de prin sat și din împrejurimi, de la persoane  care i le-au dăruit pentru a fi păstrate la loc de cinste. Bunica a renunţat astfel la o camera din umila sa casă şi a transformat-o în „muzeul" de la Lunguleţu.

Cel mai vechi obiect din casa Niculinei Rădoi este lada de zestre a soacrei sale

"Lada de zestre a soacrei mele se apropie de 300 de ani, e plina cu carti, romane, mai citesc. Am pastrat-o asa cum e ea autentica, nu i-am dat cu vopsea, cu nimic.", a declarat Tanti Niculina.

Aceasta a lucrat toată viața la câmp și nu a avut întotdeauna o viață ușpară, însă acest lucru nu o oprește să îi ajute pe alții. Femeia este un om credincios şi cântă în corul bisericii. Printre obiectele tradiţionale româneşti, în casa doamnei Niculina şi-a făcut loc şi un costum indian dar nu lipsesc nici hainele preoţeşti sau icoanele.Bătrâna îi aşteaptă cu poarta deschisă pe toţi cei care iubesc tradiţia populară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel