Cărți de identitate contra bani și la Pucioasa, pentru a boicota referendumul

carte i
carte i

La Pucioasa, unul dintre liderii PDL, aflat în disperare din cauza unei participări masive la referendumul de duminică, caută metode de a împiedica anumite persoane de a participa la scrutin. Metoda - promisiunea unei sume de bani contra cărților de identitate.

Pucioasa,  oraș-stațiune, liniștit de altfel, a intrat în febra referendumului de duminică. Să nu rămână mai prejos față de tendința liderilor de la centru, unul dintre consilierii liberal-democrați ai orașului, de câteva zile umblă cu promisiuni la anumite persoane pentru a i se ceda cărțile de identitate contra sumei de o sută de lei. Banii urmau să fie primiți după încheierea referendumului.

Miercuri dimineața, Poliția a organizat o razie la nivelul orașului și a descoperit până în prezent șase persoane care au fost abordate de consilierul local, informează Biroul de presă al IJP Dâmbovița.

În acest caz, Poliția orășenească s-a autosesizat și a început cercetările împotriva consilierului local. Fapta de care se face vinovat consilierul este prevăzută în Art. 54 din Legea 3/2 000, potrivit căreia,  propunerea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel