Cartel bănci. Acuzații oficiale din Guvern

Buget
Buget

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a criticat situația băncilor, pe marginea "taxei pe lăcomie", confirmând că, la mijloc, ar fi vorba despre o acuzaţie de cartel.

"O bancă A, de exemplu eu, mă împrumut la o bancă la 3%, că atât este ROBOR astăzi. Întrebarea mea este: de ce m-aş împrumuta eu la 3% la dvs, dacă Banca Naţională îmi dă cu 2,5%? Astăzi, şi de peste 6 luni, Banca Naţională, prin această dobândă de politică monetară, de 2,5%, de fapt acordă împrumut băncilor. Atunci, de ce aţi lua cu 3% de la altă bancă, dacă Banca Naţională vă dă cu 2,5%? Pun o întrebare. Dar dacă aţi lua cu mai mult şi atunci şi toate creditele pe care le aveţi la populaţie ar creşte cu acelaşi procent? Poate aţi lua şi cu 3%. Nu vreau să formulez o acuzatie, pentru că nu am fost atunci în camera cu ei, când au stabilit că "mă, dacă tot am crescut salariile românilor, hai să luăm şi noi o halcă mare". Eu nu am fost acolo ca să pot afirma asta, dar din tot ce se întâmplă în piaţă...", a declarat darius Vâlcov, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: PILON II PENSII, schimbări majore, recuperare bani. Vâlcov, explicații

"A existat tot timpul această suspiciune"

Întrebat dacă e vorba despre o acuzaţie de cartel pentru bănci, Darius Vâlcov a răspuns: "Da, a existat tot timpul această suspiciune". Cât despre Consiliul Concurenţei care nu ia măsuri, acesta a mai spus că "nu a fost formulată în scris această acuzaţie, dar a fost şi ieşirea domnului guvernator, din această săptămână, care a acuzat direct opt bănci că subminează economia naţională, că despre asta este vorba, până la urmă. Nu am văzut reacţii, după această acuzație gravă a lui Mugur Isărescu. Asta ne-a dat nou de înţeles, la Guvern...".

Vezi și: Vâlcov, răspuns fulminant pentru "avocatul" Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel