Carrefour, anunțul care a făcut înconjurul lumii

Carrefour a dezminţit, joi, informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi mandat trei bănci pentru a studia o eventuală vânzare a operaţiunilor sale din China, Argentina şi Polonia, în cadrul unui plan de relansare, transmite Reuters.

Alexandre Bompard, noul CEO al Carrefour, urmează să prezinte la începutul lui 2018 noul său plan strategic de relansare a activităţilor grupului Carrefour, companie care în vară a avertizat că, în 2017, profitul său operaţional ar putea scădea cu 12% şi, de asemenea, a revizuit în jos ţinta de vânzări.

Citând surse din interiorul companiei, revista franceză Capital a informat miercuri că Alexandre Bompard a mandatat trei bănci de investiţii care să se ocupe de ieşirea de pe pieţele din China, Argentina şi Polonia.

"Aceste informaţii sunt false şi le dezminţim", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al grupului francez de distribuţie.

[citeste si]

Potrivit analiştilor, parteneriatul anunţat recent între rivalul francez Auchan şi gigantul chinez al Internetului Alibaba riscă să reducă şi mai mult vânzările Carrefour în China şi ar putea să-l determine pe Alexandre Bompard să decidă ieşirea de pe piaţa chineză, unde Carrefour înregistrează pierderi. De asemenea, investitorii vor ca Bompard să îmbunătăţească afacerile grupului pe piaţa din Franţa, unde Carrefour pierde din cota de piaţă în faţa rivalului Leclerc, şi în paralel să accelereze expansiunea pe segmentul comerţului electronic.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 311 magazine dintre care 33 hipermarketuri 'Carrefour', 225 supermarketuri (207 magazine 'Market' şi 16 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel