Carnea de pasăre, "fruntașă" în farfuriile românilor

Producţiile de lapte şi de lână au crescut în 2018 comparativ cu anul precedent, iar producţia de ouă a scăzut, în timp ce greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a fost mai mare la păsări, a scăzut la bovine şi la porcine şi a rămas constantă la ovine şi caprine, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică date vineri publicităţii.

Astfel, în anul 2018 raportat la 2017, s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 12,4% la păsări, a scăzut cu 5,5% la porcine şi cu 4,1% la bovine şi a rămas constantă la ovine şi caprine; producţia totală de lapte a fost cu 0,2% mai mare; producţia de lână a crescut cu 4,2%, iar producţia de ouă a scăzut cu 4,7%.

În perioada analizată, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de pasăre (+3,9 puncte procentuale) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-3 pp), carne de bovine (-0,8 pp) şi carne de ovine şi caprine (-0,1 pp).

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2018 a fost de 40,475 milioane de hectolitri, cu 90.000 de hectolitri (+0,2%) peste nivelul anului precedent. Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+4,8%), Centru (+3,0%), Sud-Est (+0,7%) şi Sud Muntenia (+0,6%), iar scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-28,5%), Nord-Vest (-3,1%), Nord-Est (-0,6%) şi Vest (-0,4%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel