Carmen Dan, recalculare pensii. Pensionare anticipată, anunț de ultimă oră

Carmen Dan a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că au început să se vireze banii în urma recalculărilor pensiilor militare. De asemenea, ministrul de Interne a făcut și anunțul referitor la pensionările anticipate.

"Suntem în 9 septembrie. Ieri s-au făcut virări pe carduri catre 16.700 de pensionari şi pentru noi, lucrul acesta e îmbucurător, pentru că a existat o mare preocupare şi toate structurile au contribuit să atingem un procent satisfăcător de recalculări. Urmează ca de la 1 ianuarie să achităm integral diferenţele pe care le datorăm tuturor categoriilor de pensionari.", a spus Carmen Dan.

Despre pensionările anticipate, ministrul de Interne aspus  că se au în vedere unele modificări, însă acestea nu ar viza majorarea vârstei de pensionare.

"Dacă discutăm de MAI, vorbim de pensii militare, iar aici temeiul legal îl dă legea 223 din 2015. Regula e că din vârsta standard de pensionare se pot scădea un număr de ani, dar nu mai mult de 13 ani. Asta înseamnă că vârsta cea mai mică la care se poate ieşi la pensie este 47 de ani. Nu toţi angajaţii ministerului pot ieşi la pensie la 47 de ani, ci cei care muncesc în condiţii mai dificile.

[citeste si]

Din cei 7-8000 de oameni care s-au pensionat acum, doar 400 au ieşit înainte de 47 de ani, iar din aceştia, aproape 300 sunt cazuri medicale. Pe lângă condiţiile de vârstă, mai sunt şi condiţiile de vechime. Regulă este că dacă ai 20 de ani vechime în muncă şi 10 ani în minister, poţi beneficia de pensie militară. Este adevărat ca în cazul poliţiştilor s-a coroborat cu o prevedere din statutul poliţiştilor. Aici dorim să intervenim, e vorba de acest articol 69,care e mult prea permisiv şi subiectiv. Nu e vorba de o creştere a vârstei de pensionare, cum s-a speculat.", a mai spus Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel