Urmărește emisiunea live


Carmen Dan, despre fuga lui Ghiţă: Kovesi ştie foarte bine despre acel dosar

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni seară, în emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, că nu înţelege de ce procurorul general al României face referire la Poliţie atunci când se vorbeşte despre fuga lui Sebastian Ghiţă. 

”Doamna Kovesi ştie foarte bine ce trebuie să ştie despre acel dosar şi nu ştiu de ce tot direcţionează către Poliţie. Poliţiştii nu fac verificări în dosar fără să ştie procurorul. Poliţia nu acţionează independent în acest dosar. Procurorul este cel care dispune măsurile”, a subliniat Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată despre afirmaţiile făcute de Kovesi în ceea ce priveşte fuga lui Ghiţă, Carmen Dan a spus că ar trebui întrebat procurorul general al DNA despre aceste declaraţii. ”Cred că ar trebui s-o întrebăm pe doamna procuror-şef de ce face aceste afirmaţii. Eu vă spun că în calitate de ministru nu am acces la dosarul penal care este instrumentat de procuror. Dânsa, însă, cred că poate obţine toate informaţiile pe care, potrivit competenţelor, le poate pune la dispoziţie procurorul de caz. El este cel care dispune măsuri pentru poliţiştii care lucrează în dosar şi asta ştie doamna procuror şef foarte bine”, a adăugat Carmen Dan.

Ea a explicat că ar fi o imixtiune şi un abuz din partea ministrului de interne să solicite informaţii dintr-un dosar nefinalizat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel