Carmen Dan: ''A fost martorul unor momente esențiale''

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis, pe rețelele sociale, un mesaj tutrtor românilor cu ocazia Zilei Imnului Național.

"Fiecare simbol ce defineşte România ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, poartă în el istoria şi zbuciumul acestui popor. În trecut, sub forma unui cântec foarte îndrăgit de români, actualul nostru imn a fost martorul unor momente esenţiale ale evoluţiei acestei naţiuni şi a dat speranţă multor generaţii, încercate de provocările istoriei. În prezent, imnul are darul de a amplifica, în sufletele fiecăruia dintre noi, mândria de a fi român. În viitor, imnul va reprezenta garanţia pe care o vor avea copiii noştri pentru păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor tradiţionale care creionează portretul acestui popor" a scris Carmen Dan, duminică, pe Facebook. 

Ea a precizat că "Deşteaptă-te, române!" a trecut proba timpului prin puterea mesajului şi prin capacitatea de a mobiliza oamenii în jurul unui crez comun, patriotic. 

"Să ne amintim, mai ales acum, în anul Centenarului Marii Uniri, că simbolurile acestei ţări, cele cu care fiecare dintre noi se identifică, îndeamnă la unitate şi solidaritate (...) Indiferent dacă trăim în ţară sau în străinătate, indiferent de opiniile efemere pe care le împărtăşim la un moment dat, imnul naţional ne reprezintă pe toţi! Trăind în spiritul versurilor sale, suntem o forţă naţională de necontestat care, în succesiunea firească a lucrurilor, lasă moştenire generaţiilor de mâine un legământ sacru", a spus Carmen Dan. 

Totodată, ea le-a transmis angajaţilor MAI respectul său pentru cariera aleasă. 

"Asemenea fiecăruia, îmi doresc un viitor mai bun pentru copiii noştri, un parcurs european pentru români şi stabilitate pentru România. Angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne le transmit, şi cu această ocazie, întregul meu respect pentru cariera aleasă, în slujba oamenilor şi a acestei ţări. La mulţi ani, dragi români! Fie ca imnul nostru naţional să dăinuie peste timp şi să ne ţină uniţi 'în cuget şi simţiri'!", a mai afirmat Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel