"Carlos Ghosn să se întoarcă şi să îşi demonstreze nevinovăţia". Guvernul japonez vrea repatrierea fostului şef Renault

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn

Guvernul japonez vrea să îl readucă în ţară pe Carlos Ghosn, fostul şef al Renault, Nissan şi Mitsubishi Motors. Acesta a fugit din ţară, deşi era arestat la domiciliu şi avea interdicţie de a părăsi Japonia. 

La scurt timp după ce Ghosn a făcut un maraton al televiziunilor în Beirut, ministrul justiţiei din Japonia, Masako Mori, a anunţat că fostul şef Renault ar trebui să se întoarcă în ţară şi să îşi demonstreze nevinovăţia. Cu toate astea, a trebuit să recunoască că în sistemul judiciar din Japonia, o persoană nu îşi poate demonstra singură nevinovăţia. 

Asta pentru că, potrivit unor specialişti, în Japonia se merge pe principiul "statul şi acuzarea au de regulă dreptate". 

"Acuzarea are prea multă autoritate, în timp ce apărarea are prea puţină. Echilibrul puterilor nu există în Japonia", a explicat Keichi Muraoka, specialist în drept. 

Urmărit pentru infracţiuni financiare, Carlos Ghosn era în arest la domiciliu de la sfârşitul lui aprilie la Tokyo, după 130 de zile petrecute în închisoare. Arestul său la domiciliu prevedea condiţii stricte şi interdicţia de a părăsi ţara în aşteptarea procesului său. Goshn, un franco-libanezo-brazilian, a dat asigurări joi că şi-a organizat "singur" fuga în Liban, fără a furniza totuşi amănunte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel