Carlo Cottarelli, noul premier al Italiei

Carlo Cottarelli
Carlo Cottarelli

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a mandatat oficial luni pe Carlo Cottarelli, fost înalt responsabil al Fondului Monetar Internaţional, cu formarea unui nou guvern tehnocrat. 

Mișcarea vine după o încercare nereuşită a partidelor Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Liga de a crea o coaliţie guvernamentală, informează agenţiile internaţionale de presă.

Preşedintele l-a primit pe domnul Cottarelli, căruia i-a cerut să formeze un guvern, a anunţat secretarul general al preşedinţiei italiene, Ugo Zampetti.

Liderii M5S şi Ligii, Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, au criticat vehement veto-ul preşedintelui Sergio Mattarella faţă de propunerea lor pentru postul de ministru al economiei, euroscepticul Paolo Savona.

Mattarella a explicat că a acceptat fiecare ministru propus de M5S şi Liga, cu excepţia lui Savona, care a calificat euro drept o 'colivie germană' şi care a spus că Italia are nevoie de un plan pentru a părăsi zona euro 'dacă este necesar'.

Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, care a fost ministru de externe al Italiei, a afirmat că are 'încredere deplină în instituţiile italiene. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel