Care sunt cele mai sigure locuri din avion. ”Dezvăluirea” controversată a unei companii aeriene

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

KLM, companie aeriană olandeză, a provocat un scandal monstru după ce a dezvăluit care sunt cele mai sigure locuri din avion în caz de prăbușire.

”Potrivit unor date studiate de Time, rata mortalității pentru pasagerii de pe scaunele din mijloc este cea mai ridicată. Totuși, rata fatalității pentru locurile din față este mai mică. De asemenea, este și mai mică în cazul locurilor din spatele avionului", se arăta în mesajul postat pe Twitter.

Postarea era însoțită de o fotografie cu un scaun de avion alături de mesajul: "Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure!"

Un studiu îndoielnic

KLM a cerut scuze și a șters postarea controversată. Mesajul companiei olandeze a fost publicat la cinci ani de la zborul 17 al Malaysia Airlines (MH17/MAS17) de la Amsterdam (Olanda) la Kuala Lumpur (Malaezia) când avionul s-a prăbușit în apropiere de Hrabove, regiunea Donețk, Ucraina. Avionul, un Boeing 777-200ER, transporta 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului. Toți oamenii și-au pierdut viața.

O problemă cu acest tweet, subliniază Washington Post, a fost că lista celor mai periculoase locuri din avion, publicată de Time în 2015, este departe de a fi perfectă deoarece se bazează pe un eșantion mai mult decât limitat: 17 accidente aeriene între anii 1985 și 2000. Sursa citată a contactat administrația americană responsabilă cu aviația care a indicat faptul că "mulți oameni au încercat să afle care sunt cele mai sigure locuri, dar nu au reușit să aibă un răspuns științific la această întrebare". Potrivit FAA, există într-adevăr "prea multe variabile", iar numărul de accidente studiat este prea limitat. Din acest motiv, nu putem avea un răspuns științific la întrebarea - care sunt cele mai sigure locuri din avion?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel