Care sunt cei patru miniştri candidaţi la remaniere

intrebare
intrebare

Miniştrii vizaţi de remaniere sunt cei cu cele mai slabe rezultate în privinţa atragerii fondurilor europene.

După mai mult de 4 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, gradul de absorbţie variază foarte mult în funcţie de ministerul care le gestionează, de la 2% la cel mult 20%, scrie realitatea.net.

Anca Boagiu este fruntaşa lipsei absorbţiei cu 2% fonduri UE atrase. Nici Traian Igaş nu poate sta liniştit. Internele au atras numai 6 procente din fonduri, iar finanţele se pot lăuda cu un modest 7%. Lista e închisă de Ministerul Mediului care are un grad de absorbţie de asemenea sub 10%.

La polul opus se află Elena Udrea cu un grad de absorbţie a fondurilor europene de peste 20%. Pe locul doi se află Ministerul Muncii cu un grad de absorbţie de 18%. Un alt ministru care poate sta liniştit este Ion Ariton.

Cifrele sunt de la sfârşitul lunii aprilie 2011. Fondurile europene pot fi utilizate pe o perioadă de 9 ani din care 4 ani jumătate au trecut, iar gradul general de absorbţie al României reprezentată prin Guvern este de numai 11%.

Traian Băsescu le-a spus miercuri miniştrilor că execuţia privind investiţiile din fonduri europene "nu e bună", astfel încât, la 30 iunie, când se va analiza stadiul acestora, miniştrii cu rezultate slabe ar trebui să se gândească "dacă mai pot face parte din Cabinet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel