Oamenii de știință au analizat cafelele din Brazilia, Columbia, Myanmar, Mexic și Etiopia. Au căutat diferențele chimice între consumarea acestor băuturi calde sau reci.
Rezultatele nu lăsau loc la îndoieli: este mai sănătos să consumăm cafeaua după metoda tradițională, adică să o preparăm cu apă fierbinte într-o mașină de cafea.
Beneficiile cafelei
Această băutură conţine o mulţime de antioxidanţi. Dacă se bea cu moderaţie, cafeaua poate fi foarte sănătoasă: protejează împotriva depresiei și reduce riscul de cancer de colon și de sân.
Există multe beneficii pe care ni le oferă o ceașcă de cafea bună.
Cafeaua îmbunătățește performanța noastră fizică prin creșterea nivelului de adrenalină. Reduce, de asemenea, riscul de a suferi de diabet zaharat de tip 2, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News