Caraş-Severin: Peste 60% din unităţile de învăţământ nu dispun de pază umană sau de supraveghere video

Din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Caraş-Severin, sunt asigurate cu pază umană doar 6,29% dintre ele, 19 în mediul urban şi opt în mediul rural, iar 27,39% sunt dotate cu sisteme de supraveghere video.

"Cu pază proprie sunt 15 unităţi şcolare, 11 au asigurată paza cu societăţi specializate, iar una cu pază mixtă. Cele mai multe unităţi şcolare asigurate cu pază se află în municipiile Reşiţa şi Caransebeş. Un număr de 117 unităţi de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 37 în mediul urban şi 80 în mediul rural. 72 dintre acestea are asigurată supravegherea video şi în interior şi în exterior, 35 doar în interior, iar zece, doar în exterior", a declarat joi, la şedinţa Colegiului Prefectural, şeful IPJ Caraş-Severin, Viorel Avram.

În schimb, alte 253 de unităţi şcolare nu dispun de niciun fel de pază, 50 pe raza oraşelor Oţelu Roşu, Băile Herculane, Anina şi Moldova Nouă şi peste 200 în mediul rural.

Pe parcursul anului 2018 / 2019, la nivelul judeţului au fost sesizate 15 infracţiuni comise în mediul şcolar preuniversitar, cu patru mai puţine decât în anul precedent. Toate infracţiunile au fost săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

"13 fapte au fost comise de către autori cunoscuţi, iar două fapte de furt de autori neindentificaţi. De asemenea, toţi autorii de infracţiuni au fost elevi, ca de altfel şi victimele lor. Ponderea infracţiunilor sesizate o deţin lovirile sau alte violenţe - 73,33%, furturile - 13,33%, vătămarea corporală din culpă - 6,66 şi portul de obiecte periculoase fără drept - 6,66%", a subliniat Viorel Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel