Caraş-Severin: O nouă ediţie a concursului de traversat înot Lacul Văliug

Circa o sută de persoane au traversat, sâmbătă, Lacul Văliug, într-o competiţie organizată de Clubul Sportiv de Înot Reşiţa 2007.

"Este a XI-a ediţie a traversării Lacului Văliug. Avem în jur de o sută de participanţi. Ne bucurăm cu toţii de soare, de căldură şi de o apă extraordinară pentru înot. Participanţii sunt din Reşiţa, Timişoara, Arad, Bucureşti, Braşov şi alte oraşe din ţară, dar şi din Germania. Profesionişti sau amatori, cu toţii iubesc înotul. Evenimentul a fost gândit, iniţial, pentru reşiţeni. Miza nu este neapărat medalia primită sau nu la final, ci importantă este participarea, important este să înotăm şi să fim sănătoşi", a declarat preşedintele executiv al Clubului Sportiv de Înot Reşiţa 2007, Dorina Iana, iniţiator al manifestării.

În competiţie s-au înscris copii şi adulţi, cel mai vârstnic având 72 de ani.

Ideea organizării unui astfel de concurs a venit aproape natural, susţin iniţiatorii, având în vedere că reşiţenii vin şi traversează de plăcere Lacul Văliug, în fiecare an.

"La cea de a XI-a ediţie suntem deja veterani în traversarea Lacului Văliug. Vremea a ţinut cu noi, apa a fost perfectă pentru o asemenea competiţie. Eu sunt încântată că au venit foarte mulţi copii în acest an, de 5, 6 sau 7 ani. În acest an am avut, pentru prima dată, şi afişaj electronic, iar premiile vor consta în echipamente sportive pentru primii trei clasaţi, deci am venit şi noi, organizatorii, cu noutăţi", a precizat prof. Luminiţa Dobrescu, fostă înotătoare şi câştigătoare a multor medalii.

Un grup de iniţiativă reşiţean a hotărât, în anul 2007, înfiinţarea unui club masters la Reşiţa, oraş cu performanţe deosebite în înotul românesc de-a lungul timpului.

Începând cu anul 2008, clubul reşiţean a organizat câte două concursuri, în fiecare an, primăvara şi toamna, la care au participat atât înotători masters din România, cât şi din străinătate, iar din 2009 s-a organizat şi câte o competiţie de înot în ape deschise, pe Lacul Văliug, situat în apropierea Reşiţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel