Caraş-Severin: Nu toate manualele au ajuns încă în şcoli

Manualele necesare pentru viitorul an şcolar nu au ajuns în toate unităţile de învăţământ din judeţul Caraş-Severin, deoarece nu peste tot s-a făcut achiziţionarea acestora.

"Unele dintre manuale nu au fost încă livrate, din cauza faptului că nu au fost trimise comenzile la timp. Manualele sunt, însă, în depozit şi se pot ridica de către şcoli. Practic, nu sunt problemele din anii trecuţi, când manualele nu au fost editate, ci şcolile sunt cele care nu au completat în aplicaţia informatică respectivele comenzi, aşa încât nu au ajuns în termenul prevăzut. Acum situaţia a fost remediată, iar în 9 septembrie toţi elevii vor avea manualele în ghiozdan", a declarat joi şeful ISJ Caraş-Severin, Marius Cornici.

Mai exact, pentru anul şcolar 2019 - 2020, completarea stocurilor de manuale şcolare pentru învăţământul obligatoriu s-a făcut prin achiziţionare, conform comenzilor lansate de şcoli, în aplicaţia online.

Manualele pentru clasele I şi a II-a nu au fost livrate, cu excepţia manualului de Religie, care a fost distribuit în perioada 15 - 24 iulie. În schimb, manualele pentru clasele a III-a, a IV-a şi a V-a au fost livrate în procent de 100%. La clasa a VI-a, cu excepţia manualelor de Fizică şi Educaţie fizică, nu au fost livrate. Pentru clasa a VII-a nu a fost livrat niciun manual şcolar, dar cele pentru clasele VIII - XII au fost livrate şi distribuite în procent de 100%.

"Nu avem probleme majore în ceea ce priveşte debutul cu succes al anului şcolar. Sunt constituite echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care se deplasează în teren pentru a constata dacă sunt nereguli. Până în momentul de faţă nu am depistat nereguli majore", a afirmat Cornici.

Potrivit inspectorului şcolar general, directorii unităţilor şcolare care dispun de internat au luat toate măsurile necesare şi pentru cazarea în bune condiţii a elevilor.

Conform şefului ISJ nu sunt "probleme deosebite" nici în ceea ce priveşte transportul şcolar. În judeţul Caraş-Severin există un total de 99 de microbuze şcolare, din care 64 înmatriculate pe şcoală şi 35 pe primării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel