Caraş-Severin: Aproape 70 de proiecte, în valoare de 146 milioane euro, contractate în judeţ prin Regio-POR 2014-2020

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a organizat joi, la Reşiţa, un tur ce a cuprins mai multe proiecte derulate prin Regio-POR 2014-2020, din totalul celor aproape 70 de proiecte contractate până în prezent, scrie Agerpres.

"Ne aflăm în Caraş-Severin, cel de-al doilea judeţ din Regiunea Vest pe care îl vizităm în cadrul acestui tur al proiectelor finanţate prin Regio Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. În judeţul Caraş-Severin discutăm despre 69 de proiecte contractate până acum, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 146 milioane euro. Încă 47 de proiecte se află în evaluare sau precontractare. Aici intră şi proiectele depuse în cadrul apelurilor pe SUERD. Ne bucurăm, pentru că sunt multe proiecte. Organizăm aceste tururi, pentru că vrem ca toată lumea să vadă această oportunitate, finanţările europene, pentru dezvoltarea regiunii noastre", a declarat Alina Strugariu, specialist Relaţii Publice în cadrul ADR Vest.

Proiectele din Caraş-Severin vizează, printre altele, modernizarea unor drumuri sau modernizarea transportului public, aşa cum este cel prin care în municipiul Reşiţa va fi reintrodus tramvaiul sau cel prin care în oraşul Bocşa vor fi introduse autobuze electrice. Pe lângă proiectele de infrastructură sunt şi cele care vizează zona de patrimoniu şi cele de reabilitare energetică, o componentă importantă a acestui program, care va continua şi care se află în pregătire pe următorul exerciţiu financiar. Cele mai multe astfel de proiecte se regăsesc la Reşiţa şi este vorba de grădiniţe, de şcoli şi spitale.

Printre obiectivele vizitate joi s-au aflat "Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reşiţa"; "Reabilitarea energetică a Colegiului Naţional Traian Lalescu, Reşiţa"; Construire şi dotare service auto; precum şi Creşterea competitivităţii prin dotarea cu echipamente moderne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel