Caraş-Severin: Ziua Rezervistului Militar, marcată la Reşiţa

Ziua Rezervistului Militar a fost marcată, vineri, la Reşiţa, în cadrul unei manifestări la care au participat rezervişti militari din sistemul naţional de apărare, MApN, dar şi din structurile MAI, SRI, STS. 

'Au fost prezente şi oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai veteranilor de război, care din păcate, sunt din ce în ce mai puţini, de la an, la an. Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere militează pentru a menţine vie dragostea faţă de ţară, inclusiv în rândul tinerei generaţii, pentru promovarea valorilor militare, dar şi pentru rezolvarea problemelor sociale ale cadrelor militare', a declarat gen. (r.) Vasile Cocoşilă, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, filiala Caraş-Severin.

La Reşiţa, pe lângă Ziua Rezervistului Militar, a fost marcată şi ziua Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, prilej cu care, după intonarea imnului de stat, preşedintele filialei Caraş-Severin a asociaţiei, general (r) Vasile Cocoşilă, a vorbit despre importanţa acesteia.

De asemenea, manifestarea fiind dedicată sărbătoririi a o sută de ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Banat, generalul de brigadă (r) Adrian Marinescu a făcut un expozeu despre Marea Unire, Banatul şi Armata României. Ceremonia s-a încheiat cu acordarea de diplome de excelenţă. La nivelul judeţului Caraş-Severin mai sunt înregistraţi circa 1.000 de rezervişti militari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel