Caracal. DIICOT 17 august 2019 INML rezultat test ADN. Oase pădure - oficial

INML a finalizat, vineri seară, raportul privind probele ADN din oasele găsite în pădure în cazul Caracal.

Procurorii DIICOT au anunțat sâmbătă, 17 august 2019, rezultatul testului ADN. 

INML a finalizat raportul privind probele ADN găsite de anchetatori în pădurea din Caracal și a fost transmis către DIICOT. Instituțiile abilitate au prezentat public rezultatul.

UPDATE: Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală "Mina Minovici", dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici".

----

Amintim că procurorii DIICOT au găsit, pe data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele.

DIICOT anunțase, la acel moment, că rămășițele găsite în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu. Acest lucru înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

STAȚI PE DC NEWS pentru a vedea ce transmite DIICOT în privința situației de la Caracal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel