Captură record de droguri din Olanda. E cea mai mare cantitate confiscată în Europa

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri până în prezent în Europa, estimată la o valoare de stradă de ''sute de milioane de euro'', relatează agenţia Reuters.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Aling, a indicat că nu au fost întreprinse încă nici un fel de arestări ca urmare a capturii efectuate săptămâna trecută. Suntem pe urmele lor, a declarat Aling, referindu-se la proprietarii drogurilor confiscate, despre care el a afirmat că erau destinate exportului, posibil pentru Europa de Est. Nu poţi să scapi de aceasta în Olanda, a adăugat el.

Testele recente de apă reziduală au arătat că nivelurile de folosire a metamfetaminei în oraşele olandeze sunt relativ reduse comparativ cu SUA sau Australia, dar sunt în creştere. Poliţiştii au depistat drogurile în timp ce inspectau o clădire de birouri în cadrul unei anchete în curs, potrivit unui comunicat. Ei au descoperit o încăpere ascunsă unde se aflau drogurile, ambalate în pachete sub forma unor cărămizi şi depozitate într-un mare număr de saci de plastic de cumpărături.

Ulterior, poliţia a descoperit şi un depozit în oraşul Utrecht cu 17.000 de litri de substanţe chimice folosite în procesarea cocainei sau producerea altor droguri sintetice. În aceeaşi locaţie în Utrecht poliţia a descoperit de asemenea bucăţi de rocă scobite despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor. Potrivit poliţiei, drogurile au fost distruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel