Captură de ţigări de contrabandă trecute peste frontieră cu ajutorul unei drone

Mai multe colete cu ţigări de contrabandă au fost abandonate la marginea unei păduri de pe raza localităţii Racovăţ din judeţul Botoşani, după ce au fost transportate cu o dronă, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, ţigările, în valoare de 17.200 de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, la scurt timp după ce aparatul de zbor de mici dimensiuni a fost observat cu aparatul de vedere pe timp de noapte. 

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, au auzit un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, şi au observat cu aparatura de vedere pe timp de noapte cum acesta a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit la marginea pădurii din localitatea Racovăţ cinci colete cu ţigări, ce conţineau 36.000 de ţigarete (1.800 de pachete - n.r.)", a afirmat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră români au anunţat autorităţile de frontieră ucrainene pentru a demara cercetări pe teritoriul statului vecin. Ţigările au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate. 

Vezi și: CNAIR: Vamă închisă temporar. Lucrări de reparaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel