Cantitate uriașă de tutun și țigări, confiscate de poliție

Peste 140 de kg de tutun şi 6.000 de ţigări au fost confiscate miercuri de poliţiştii sătmăreni în urma efectuării a opt percheziţii domiciliare şi una la sediul unei societăţi, informează un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare. 

Potrivit sursei citate, percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. 

"Din cercetări a reieşit că 6 persoane ar fi procurat tutun din Ungaria, pe care l-ar fi comercializat de la domiciliu, prin intermediul unor societăţi comerciale ori în mediul online. În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 140,822 kilograme de tutun de fumat, 6.100 fire de ţigarete, 1.120 grame de seminţe de tutun, 5 laptopuri, 1 unitate centrală, 3 telefoane mobile, 1 pistol airsoft, 377.000 forinţi, materiale pentru coletărie, documente şi înscrisuri", precizează IPJ Satu Mare, scrie Agerpres.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Persoanele respective sunt cercetate pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel