EXCLUSIV  Cannes 2019. Un film care trezește morții deschide festivalul

Bill Murray, Adam Driver și Tilda Swinton  în filmul linaugural
Bill Murray, Adam Driver și Tilda Swinton în filmul linaugural

Se cunoaște, oficial, primul titlu din competiția Festivalului de la Cannes.

Filmul lui Jim Jarmusch  va inaugura Festivalul de la Cannes, în seara de 14 mai: The Dead don' t die. Artistul american independent, unul dintre cei mai îndrăgiți de comunitatea cinefilă, a trecut de cel puțin de două ori pe lângă Palme d 'Or pentru lung metraj, cu Broken Flowers (2005) și Paterson (2016).

Pe cea pentru scurt metraj o obținuse în 1993, cu Coffee and Cigarettes, atât de drag lui Cristi Puiu al nostru. De data aceasta, cu Morții care nu mor revine la un capitol drag lui, filmul de gen, (frecventat în Dead Man, Ghost Dog sau Only Lovers Left Alive), cu o subversivă comedie cu zombi. Primul afiș al peliculei glumește cam fioros despre "distribuția care va trezi și morții": Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, trei dintre actorii săi favoriți. Alături de Steve Buscemi, Iggy Pop, Chloé Sevigny, Selena Gomez întruchipează creaturi care vor părăsi lăcașurile de sub pământ pentru a se năpusti asupra celor vii, în căutare de hrană.

Filmul indică o trimitere la o peliculă-cult, Noaptea morților vii, a lui George Romero, dar se anunță și ca un omagiu adus cinematografului și puterilor sale creatoare.

Sperăm ca inventivitatea și eleganța "băiatului cu părul alb al cinematografului" (66 de ani) să-și dea întâlnire în acest cel de al 13-lea titlu al filmografiei sale.

Vezi si: EXCLUSIV Cannes 2019. Jocul prezicerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel